Boerenkoolquiche met geitenkaas

Vegetarisch hoofdgerecht, voor 4 personen

Ingrediƫnten:

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 300 g boerenkool, fijngesneden
  • 5 eieren, losgeklopt
  • 125 ml slagroom
  • 1 el pesto
  • 100 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • 5 plakjes hartigetaartdeeg

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Verhit de olie en bak hierin de uien circa 10 minuten op middelhoge stand. Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten mee. Meng in een kom de eieren met de slagroom, pesto en geitenkaas en breng op smaak met zout en peper. Roer de boerenkool door het eimengsel. Bekleed de quichevorm met het deeg en druk de plakjes goed tegen elkaar. Schenk de vulling op het deeg en bak de quiche in de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met een salade.