Bezoek aan De Glinstertuin

In De Glind een weg in zuidelijke richting nemen en dan een kleine landweg(Boshuisweg) links op; dan kom je bij De Glinstertuin. Zo midden augustus staat alles natuurlijk vol in blad en bloemen. Ik had mij niet gerealiseerd dat dit zo groot was, met een aparte groente- en een kruidentuin. In het midden vinden wij Jos onder een afdak – handig want het begint net te regenen. Onder de koffie vertelt Jos hoe de zomer is gelopen. De droogte heeft hem wel parten gespeeld in dit eerste seizoen hier. “Volgend jaar wil ik toch grotere groentebedden maken. Als nu een rijtje niet aanslaat door bijvoorbeeld de droogte, kun je niet snel genoeg schakelen.”

De vorige dag is Jos met vrijwilligers stevig aan de slag geweest. Een rustig dagje is dus wel prettig bijkomen. Het gaat heel aardig met zijn eerste seizoen, zo begrijpen wij. Hij heeft aardig wat mensen die een ‘oogstpakket’ van hem afnemen.

Jos kan ook aardig vertellen. Hoe de naastgelegen graslanden als intensieve productiegrond wordt gebruikt. En hoe koeien na 6 uur buiten in de wei weer naar binnen moeten. “Dan hebben zij voldaan aan de eis voor weidemelk!”