Aubergines met champignonvulling uit de oven

Bijgerecht voor vier personen

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook
  • rozemarijn en/of marjoraan
  • snufje zout en peper
  • citroensap
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 100 ml kippen- of groentebouillon

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden, was en halveer twee middelgrote aubergines in de lengte en lepel het vruchtvlees eruit. Vet een ovenschaal in en leg de vier helften erin. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Snijd de kastanjechampignons in tweeën of in kwartjes en bak ze in 3 of 4 minuten op hoog vuur in wat olie of boter lichtbruin, tot ze beginnen te slinken. Voeg het uitgeperste teentje knoflook en het vruchtvlees toe en verwarm het geheel; laat het nog een paar minuten pruttelen. Breng het intussen op smaak met wat peper en een beetje zout. Eventueel kun je ook wat rozemarijn en/of marjoraan toevoegen.

Vul met dit mengsel de auberginehelften. Druppel er wat citroensap overheen en bestrooi met een paar handjes (ca. 100 gram) geraspte oude kaas. Giet ca. 100 milliliter kippen- of groentebouillon in de ovenschaal en laat de gevulde aubergines in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin worden.

Tip

Dien de aubergines op naast bijvoorbeeld een stukje vlees en aardappelen, of als bijgerecht bij een mediterrane of Midden-Oosterse maaltijd.

Bron

https://groentegroente.nl/